woningrenovatie isolatie

Woningrenovatie isolatie

Bij het renoveren van uw woning, is het verstandig om gelijk de isolatie van uw woning aan te pakken. Er zijn verschillende soorten isolatie die eigenlijk onmisbaar zijn voor een woning. Vooral gevelisolatie is een belangrijk punt. Isocarm.be vertelt u iets over verschillende soorten isolatie die u goed kunt toepassen tijdens een woningrenovatie.

Waarom isolatie?

Als uw huis goed is geïsoleerd, zal dit voor een lagere energierekening en meer comfort zorgen. Ook zal het energielabel van uw woning waarschijnlijk omhoog gaan, en dit is weer positief voor de waarde van uw huis. De isolatie zal snel terugverdiend zijn, en zal u vele kosten besparen. Genoeg goede redenen om isolatie aan te schaffen dus!

Gevelisolatie

Gevelisolatie is vrijwel de meest voorkomende isolatie en wordt vaak toegepast tijdens een woningrenovatie. Er zijn verschillende soorten gevelrenovatie. Spouwmuurisolatie, buitengevelisolatie en binnengevelisolatie. De meest voorkomende soort isolatie is spouwmuurisolatie, deze is dan ook al toegepast in de meeste huizen gebouwd na 1980. Is dit bij u niet het geval, dan kunt u er voor kiezen de spouwmuur nog te laten vullen met isolatie materiaal. Als u niet beschikt over een spouwmuur, of als uw spouw niet groot genoeg is, heeft u nog de keuze uit buiten- en binnengevelisolatie. Bij buitengevelisolatie zullen er gevelpanelen of ander isolatie tegen uw buitenmuren worden geplaatst, op deze manier komt er een extra laag om uw huis heen die uw woning zullen isoleren. Bij binnengevelisolatie zullen er voorzetwanden worden geplaatst. De voorzetwanden zullen de oppervlakte van uw woning verkleinen, waardoor dit de minst voorkomende soort gevelisolatie is.

Andere soorten isolatie

Naast gevelisolatie kunt u natuurlijk ook kiezen uit andere soorten isolatie. Verschillende andere soorten isolatie zijn dakisolatie, kruipruimte isolatie, vloerisolatie, zoldervloer isolatie en isolatieglas. Ook deze soorten isolatie leiden tot een flinke energiebesparing en meer comfort! Schaft u deze soorten isolatie aan tijdens een grote renovatie, zal de isolatie het mooist afgewerkt kunnen worden. Kijk gerust rond op de site van Interieur-renovaties.be voor meer inspiratie.