Tegels plaatsen: wat zijn je mogelijkheden?

Tegels plaats je op vloeren en wanden, maar wat zijn eigenlijk je mogelijkheden? Je hebt niet alleen de keuze voor het materiaal, maar ook extra opties waar je over na kan denken. In het onderstaande artikel lees je meer over de diverse mogelijkheden van tegels!

Het materiaal: natuursteen of keramische tegels?

De eerste keuze die je zal moeten maken is of je wilt gaan voor natuursteen of keramische tegels. Beide soorten tegels hebben eigen voordelen en daarbij ook extra opties.

Kies je voor keramische tegels? Dan heb je een betaalbare tegels uitgekozen. Deze tegels zijn beschikbaar in alle kleuren. Ze zijn daarnaast erg robuust: ze zijn waterdicht, hittebestendig en bestand tegen schoonmaakmiddelen. Je hoeft ook niet veel onderhoud te plegen aan dit soort tegels, ideaal! De prijzen voor keramische tegels liggen tussen de €9,- tot €82,- per vierkante meter, afhankelijk van je gekozen stijl en kleur.

Kies je voor natuursteen? Dan heb je een zeer unieke tegels gekozen. Natuursteen tegels zijn ontzettend uniek door het feit dat ze zeer natuurlijk zijn. Ze zijn ook stevig en dik, hierdoor kunnen ze heel wat hebben. Natuursteen is door en door gekleurd, dit betekent dat beschadigingen niet opvallen. De prijzen voor natuursteen liggen iets hoger: €25,- tot €160,- per vierkante meter.

Vloertegels of wandtegels?

Een belangrijke keuze: kies je voor vloertegels, wandtegels of beide? Er zit wel een groot verschil in: wandtegels zijn vaak een stuk dunner en daarom goedkoper. Deze zijn alleen bruikbaar voor wanden. Vloertegels zijn een stuk dikker, maar kunnen op zowel vloeren als wanden worden geplaatst.

Wanneer je gaat kijken voor tegels moet je kijken naar de PEI-waarde. Wandtegels hebben een PEI-waarde van 1, vloertegels 3 of hoger. Wanneer je de keuze maakt voor tegels is het dus erg belangrijk dat je gaat kijken naar deze waarden.

Weet je niet zeker welke tegels je moet kiezen? Of wil je je graag laten adviseren? Via De10Beste.be kom je snel en eenvoudig in contact met een ervaren vloerder. Zo kan je al je wensen bespreken.

Vloerverwarming in combinatie met tegels

Wanneer je vloertegels laat plaatsen, kan je ook nog de keuze maken om direct te gaan voor vloerverwarming. Vloerverwarming kan zowel in combinatie, of alleen, werken als centraal verwarmingspunt. Wanneer je kiest voor vloerverwarming je rekenen op een prijs van €825,- tot €2.650 afhankelijk van de gekozen methode om aan te leggen.

Nog een paar extra’s

Wanneer je tegels laat leggen heb je keuze uit nog een paar extra mogelijkheden. Zo zou je de tegels kunnen laten leggen in een bijzonder legverband. Wil je het mooi en netjes laten afwerken bij de muren? Dan kan je gaan voor tegelplinten. Als laatst zou je ook nog kunnen nadenken over een impregneermiddel voor je tegels: dan blijven ze lang goed.