badkamerrenovatie

Badkamerrenovatie

Als uw badkamer aan vervanging toe is, is het belangrijk om na te denken over de verschillende opties en mogelijkheden die op de markt worden aangeboden. Waar moet u om denken bij het renoveren van uw badkamer en wat zijn verschillende mogelijkheden? De specialisten van Interieur Renovatie vertellen u hier het een en ander over!

Welk sanitair?

Tegenwoordig zijn er naast alleen een wastafel, wc en douche veel meer opties die u kunt kiezen in uw badkamer. Er zijn steeds meer mensen die een luxere badkamer hebben met sanitaire voorzieningen als bijvoorbeeld jacuzzi’s, stoomcabines of sauna’s. Er zijn dus waarschijnlijk meerdere mogelijkheden dan dat u van te voren had gedacht.

Douche

Alleen al als we het over een douche hebben zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een standaard douche in een douchecabine, dit is gewoon een douche helemaal omringt in een cabine. Als er veel ruimte beschikbaar is in uw badkamer, is het ook interessant om een inloopdouche te overwegen. Dit is een douche waar u, de naam zegt het al, zo kunt inlopen zonder dat u een deurtje hoeft open te doen. Een inloopdouche geeft uw badkamer vaak een net wat strakkere uitstraling, dan een douchecabine. Een luxere uitvoering als we het over douches hebben, is een douchepaneel. Deze zal ervoor zorgen dat u zowel van boven als van de zijkant water krijgt.

Bad

Een bad is ook verkrijgbaar in meerdere varianten. Baden zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en kunnen verschillende functies hebben. Zo kunt u voor een standaard bad gaan, maar er is ook de mogelijkheid om voor een bubbelbad of jacuzzi te gaan. Bubbelbaden en jacuzzi’s zijn vooral geschikt als u een ruime badkamer heeft. Als u kiest voor een bubbelbad, zijn er verschillende types waar u uit kunt kiezen. Zo kunt u kiezen voor een hydro, air, combi of crosspool bubbelbad. Hydro laat het bad bubbelen door middel van water. De air maakt van lucht bubbels, waardoor dit zacht zal aanvoelen. Bij de combi, kunt u de twee functies, hydro en air afzonderlijk van elkaar regelen. Als laatst hebben we de crosspool, dit soort bubbelbad vormt waterkolken die een gevoel van gewichtloosheid geven.

Aannemer

Bent u van plan uw badkamer te renoveren? Het is handig om voor het renoveren van uw badkamer contact op te nemen met een goede aannemer. Deze zorgt ervoor dat alles rondom de renovatie wordt geregeld, en zorgt ervoor dat de renovatie zo goed mogelijk verloopt. Ook kan een aannemer u advies geven over geschikte sanitaire voorzieningen voor in uw badkamer.

Kosten badkamer renovatie

De kosten van een badkamerrenovatie variëren enorm door bijvoorbeeld de grote van uw badkamer, en de sanitaire voorzieningen die u kiest. De kosten voor een badkamerrenovatie liggen vaak tussen de €3.000,- en €15.000,-.

Een badkamerspecialist inschakelen

Indien u verzekerd wilt zijn van een perfect resultaat is het verstandig om een erkende badkamerspecialist in te schakelen. Via het netwerk van Badkamer-Expres komt u in contact met diverse badkamer installateur bij u uit de regio. Alle bedrijven zijn gecontroleerd op de bedrijfsvoering en het geleverde werk. Zo bent u zeker dat u via Badkamer-Expres een goede keuze maakt!