buitenschrijnwerken

Buitenschrijnwerk

De buitenkant van uw woning bepaalt een groot deel van de uitstraling van uw huis. Denk bijvoorbeeld aan raamkozijnen, beglazing en rolluiken. Een goed onderhouden huis verlengt de levensduur van het huis en voorkomt onverwachte financiële tegenvallers. Goed onderhoud zorgt er bovendien ook voor dat het pand gemakkelijker te verkopen is. Alle werkzaamheden die aan de buitenkant van het pand moeten worden uitgevoerd, vallen onder de term buitenschrijnwerk. Het vervangen van de beglazing of het plaatsen van rolluiken wordt dan ook door een schrijnwerker verricht. Het is begrijpelijk dat uw buitenschrijnwerk ziet als een grote klus. Daarom is alle belangrijke informatie met betrekking tot buitenschrijnwerk hieronder voor u op papier gezet.

Ramen

Elke woning heeft ramen nodig. Ten eerste ondersteunt het de ruiten, maar het speelt ook een grote rol bij het isoleren van uw huis. De ramen zijn tegenwoordig voorzien van speciale kamers binnenin en isolatiemateriaal, wat dus de isolatiewaarde van uw woning verhoogd. Een dakkapel of kozijn wordt gemaakt van losse profielen van aluminium, hout of kunststof. In de volgende paragraaf wordt er meer informatie gegeven over deze soorten materiaal. Zoals eerder gezegd vallen ramen aan de buitenkant van uw woning onder buitenschrijnwerk. Het beste is dan ook dat u zich laat adviseren door een schrijnwerker bij het kiezen van nieuwe ramen.

PVC

Zoals genoemd is de isolatie van een raam erg belangrijk. Raamkozijnen gemaakt van PVC hebben een gunstige U-Waarde. Dit betekent dat het goed isoleert is. Dit is voordelig voor uw portemonnee, want goede isolatie betekent ook minder stookkosten. PVC is daarbij ook ontzettend onderhoudsvriendelijk. De ramen of deuren zijn gemakkelijk schoon te maken met een spons, water en wat detergent. Een ander voordeel van PVC is dat PVC goed te betalen is. Het is namelijk een relatief goedkope grondstof. Om de inbraakbeveiliging te verhogen worden de PVC ruiten vaak met staal versterkt.

Houten

Ook houten raamkozijnen hebben een goede isolatiewaarde. Een schrijnwerker plaatst kozijnen van iedere gewenste houtsoort. De houtsoorten afrormosia, meranti of fadura worden het vaakst gebruikt. Per houtsoort verschillen de prijzen, wat dan ook betekent dat er voor bijna elke prijsklasse wel een soort hout te vinden is. Een raam van hout geeft een warme uitstraling aan uw woning. Een voordeel van een raam van hout is dat het overschilderbaar is in een kleur naar keuze. Verder zijn eventuele krassen en dergelijke gemakkelijk te herstellen. Hout heeft overigens wel regelmatig onderhoud nodig. Een gelieerde schrijnwerker uit ons netwerk neemt u het onderhoud uit handen.

Aluminium

Aluminium is erg licht materiaal, maar toch is het ontzettend sterk. Aluminium heeft daarbij een lange levensduur. Dit betekent dus ook dat dit materiaal erg geschikt is om ramenkozijnen van te maken. Aluminium is daarnaast ook onderhoudsvriendelijk. Het is gemakkelijk schoon te maken met water en zeepsop. Aluminium zorgt ervoor dat uw woonhuis een moderne look krijgt. Het aluminium is verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende kleuren, wat dus betekent dat het geheel aan te passen is aan uw wensen. Vraag de schrijnwerker gerust naar de mogelijkheden.

Beglazing

Een hoge energierekening is ontzettend vervelend. Het kan zo zijn dat er veel warmte verloren gaat via de ruiten. Het vervangen van raamkozijnen kan u veel kosten besparen. Als u woning minstens 25 jaar oud is, dan kunt u zelfs in aanmerking komen voor de renovatiepremie. Tot aan de jaren 70 was het glas in de ramen voornamelijk enkelvoudig glas. Tegenwoordig is hoogrendementsglas standaard. Dit glas houdt 80% meer warmte binnen dan enkel glas. Mocht u dus nog enkel glas of dubbel glas hebben, dan kunt u overwegen om hoogrendementsglas te laten plaatsen.

Rolluiken

Het plaatsen en vervangen van rolluiken valt ook onder buitenschrijnwerk. Er zijn drie vormen van rolluikmodellen namelijk het traditionele inbouwrolluik, het voorzetrolluik en het opbouwrolluik. Een rolluik zorgt er niet alleen voor dat de zon wordt geweerd, maar een rolluik is ook inbraakwerend. roljaloezieën verlagen daarnaast ook de verwarmingskosten. Rolluiken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en het zal dus passen bij iedere woning. Het is mogelijk om zelf de roljaloezieën te plaatsen, maar het wordt aangeraden om een schrijnwerker het werk uit te laten voeren.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Heeft u inderdaad behoefte aan nieuwe kozijnen, beglazing of een rolluik maar wilt u niet zelf het werk verrichten? Dat is natuurlijk geen probleem. Er zijn genoeg professionals die u hierbij willen helpen. De schrijnwerkers van Matisco staan voor u klaar om uw opdracht uit handen te nemen. De prijzen van het buitenschrijnwerk zijn natuurlijk afhankelijk van de vorm van de klus. Het is natuurlijk begrijpelijk dat de ene klus duurder is dan het andere. De prijzen worden mede bepaald door materiaalkosten, de montagekosten, voorrijkosten en de moeilijkheidsgraad.