Dakkapel plaatsen

Plaatsen van een dakkapel

Vaak is de zolder van een woning een donkere, kleine kamer met schuine wanden. Bij veel mensen is een zolder dan ook vaak een opbergruimte. Door het aanschaffen van een dakkapel, kunt u uw donkere, onhandige zolder omtoveren tot een ruime lichte ruimte die erg geschikt is als studeerkamer of slaapkamer. Er zijn verschillende soorten dakkapellen die allemaal variëren van materiaal, model en bouwwijze. Wij hebben de soorten naast elkaar gelegd om u het kiezen van een juist dakkapel wat gemakkelijker te maken!

Materiaal

Als eerst zijn dakkapellen verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten. De meest voorkomende soorten zijn hout en kunststof. Ook is er een mogelijkheid om een combinatie hiervan te nemen. Beide materiaalsoorten hebben hun eigen uiterlijke kenmerken en voor- en nadelen. Zo geeft hout een erg karakteristiek uiterlijk aan uw woning. Een kunststof dakkapel is daarentegen vaak wat strakker en moderner qua uiterlijk. Een groot voordeel aan kunststof is dat het goed isoleert. Wilt u nou een houten dakkapel, maar wilt u profiteren van de isolatiewaarde die u krijgt bij kunststof dakkapellen. Dan kunt u gaan voor een kunststof dakkapel met een houtnerf er in. Op deze manier heeft de dakkapel het karakteristieke uiterlijk van hout, maar de voordelen van kunststof.

Plat of schuin?

Naast verschillende soorten materialen, heeft u ook de keuze uit verschillende modellen. Als eerst is er het dakkapel met een plat dak. Het voordeel van een dakkapel met een plat dak in het algemeen goedkoper is, en binnen bepaalde afmetingen mag deze vergunningsvrij geplaatst worden. Ook kan een dakkapel met een plat dak sneller geplaatst worden. Een nadeel van een plat dak, is dat deze meer onderhoud vraagt omdat hier sneller lekkages op plaats vinden. Naast het platte dak, heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen voor een schuin dak. De prijs van een schuin dak zal wat meer zijn, maar vaak heeft dit model een langere levensduur en zal deze minder onderhoud vragen.

Prefab of traditioneel?

Laat u een dakkapel prefab plaatsen, dan wordt de dakkapel voor een groot deel in de fabriek al in elkaar gezet. Dit scheelt een hele hoop tijd, en zorgt er voor dat uw dakkapel binnen 1 dag geplaatst kan worden. Als u een dakkapel op traditionele wijze laat plaatsen, brengt dit meer werk en kosten met zich mee. Toch is een groot voordeel hiervan dat de dakkapel bij deze manier volledig op maat gemaakt kan worden.

Jarino inschakelen

Bent u benieuwd naar de prijzen van een dakkapel? Jarino uit Eindhoven plaatst dakkapellen of een dakopbouw tegen aantrekkelijke tarieven. Vraag gerust een offerte aan en u ontvangt een vrijblijvend voorstel in uw email.